Edellinen, jälkikäteen katsottuna hyvin ahdistava, suhteeni päättyi viime vuoden vaihteessa ja olen sen johdosta miettinyt omaa luonnettani hyvinkin paljon. Edellinen miesystäväni oli melko sisäänpäinkääntynyt, ei juurikaan seurassa puhunut ja muutenkin piti kaikki asiat omana tietonaan. Suhteen päättymisen aikoihin huomasin itsekin muuttuneeni hiljaiseksi ja syrjäytyneeksi.

Kun olin lukiossa, muistan pystyneeni avautumaan puolitutuillekin asioista, joita ei ehkä aina pitäisi ääneen sanoa. Höpötin kaikesta maan ja taivaan välillä, usein tuntui siltä, että on pakko puhua, koska muut ovat hiljaa (todennäköisesti kukaan ei vain ehtinyt väliin mitään sanomaan..). Tällä tavalla pystyin ystävystymään ja tunsin itseni hyväksytyksi joukkoon, halusin olla ystävällinen kaikille ja pitää välit kunnossa. Eri asia on, että onnistuinko siinä, mutta ainakin halusin yrittää! Syrjäänvetäytymisen vuoksi en ole viihtynyt työpaikoissa muutamaan vuoteen, sillä en ole halunnut puhua kenellekään mistään, enkä sen vuoksi myöskään ole löytänyt kenenkään kanssa samaa säveltä. Tunsin itseni töissä hirvittävän ahdistuneeksi, koska en pystynyt kommunikoimaan kenenkään kanssa riittävästi! Mielestäni työpaikka on toimiva silloin, kun on mahdollista työtovereiden kanssa puhua sekä työasioista, että työn ulkopuolisista tapahtumista.

Opiskeluni lähestyessä loppuaan, aloin ahdistua ajatuksesta, että en tule ikinä viihtymään yhdessäkään työpaikassa, koska en pysty enää jokapäiväiseen jutusteluun. Ajattelin, etten enää ikinä ystävystyisi yhdenkään ihmisen kanssa. Pelkäsin syrjäytyväni musita ihmisistä kokonaan, enkä voinut muuta kuin syyttää entistä suhdetta ja surkutella luonteeni muutosta. Pidin itsestäni, kun pystyin puhumaan tuntemattomienkin kanssa säätilanteesta tai päivän uutisista.

Tällä viikolla olen taas oma höpöttävä itseni. Ehkä se johtuukin vain siitä, etten tunne ketään tässä työpaikassa, kenelläkään ei voi olla minusta ennalta muodostettua kuvaa, vaan voin luoda sen itse. Haluan jälleen olla kohtelias, ystävällinen, höpöttävä minä =).