Viime viikonloppuna tuli sitten harjoiteltua toisen kotimaisen kielen taitoa. Olin isäni, mummuni, isotätini ja pikkusiskoni kera sukukokouksessa. Suku lähtee haarautumaan 1700-luvulla Ruotsiin muuttaneesta herrasta, joten paikallaolleiden sukulaisuusuhteet eivät hirvittävän läheisiä olleet. Itse olen yhdettätoista sukupolvea tuosta alunperin ranskalaisesta herrasta laskettuna. Mummuni vaari muutti aikoinaan Ruotsista Suomeen, jolloin viimeistään haarat alkoivat selvästi erkaantua. Jonkin verran toki löytyy vieläkin sukulaisia Ruotsista, mutta valitettavasti minä en heitäkään juuri tunne, isäni ja mummuni sen sijaan pitävät yhteyttä.

Kokoukseen osallistui nelisenkymmentä sukututkimuksesta kiinnostunutta henkilöä, me viisi mukaanluettuina. Mummuni on kerran aiemmin kokouksessa ollut parikymmentä vuotta sitten, silloin osallistujiakin oli ollut yli sata. Idea osallistumiseen lähti isältäni, minua pyydettiin tulkiksi :P. Tässä kohtaa voinen huomauttaa, että kymmenen vuoden ruotsin kielen opiskelun jälkeen en silti ole aidon ruotsalaisen kanssa koskaan jutellut.. Reissu kuulosti hauskalta, joten aloin kirjeenvaihdon (sähköisen luonnollisesti  :) kokouksen järjestäjän kanssa, sain heiltä apua majoitukseen ym.

Viime perjantaina lähdimme matkaan, isä oli hoitanut laivaliput ja suunnitellut ajoreitit, sillä tottahan me haluttiin ajella ympäri Ruotsinmaata! Lähdettiin siis iltalaivalla rapakon yli, ostettiin vähän matkaevästä (=karkkia) ja mentiin ajoissa nukkumaan. Aamulla ainakin minä olin pirteä sekä ajantajun hukannut. Pienten neuvottelujen jälkeen kaikki olivat yhtä mieltä siinä, että Ruotsi on jälkeenjäänyt maa, eli kello on tuntia vähemmän kuin kotosalla. Nautittiin aamiaista ja siirryttiin autoon odottamaan ulospääsyä. Mahdoinko muuten mainita, että auto oli mallia "people-carrier" eli tilaa riitti :).

Heti Tukholmassa oli selvää, että on se isukki ennenkin täällä ajellut, sen verran vauhdikkaasti päästiin matkaan kohti Göteborgia! Niin, se kokouspaikka oli tosiaan Mölndalissa, melko lähellä Göteborgia.

Jatkan kertomusta myöhemmin, nyt jätän teidät tämän linkin kanssa:

Gunnebo Slott och Trädgårdar

 

Ai niin..oli mulla autoneule, vaikka kartanlukija olinkin. Tein kokousta varten säärystimet, sillä hameeseeni sopivia kenkiä en omistanut. Lopputulos oli kohtalainen, varsin lämmin ja ainakin siskon mielestä ihan hyvä.