Tänään luvassa toistaiseksi onnistuneelta vaikuttavaa vaatteen uudistusta. Syksyn tullen kaipailin kaappiini uutta väriä. Siispä, valkoiset ongelmapaidat (puuvillaiset, onneksi) värikylpyyn:
964668.jpg
Väri on minulle aivan uusi ja ihana :) Pitsihörhelöt on jostain syystä myös suosikkejani, ehkä se menee vuodessa-parissa ohi?

Ostin kirppikseltä ison kattilan juuri näitä varten kaksi viikkoa sitten, koska edellinen iso kattilani on sekä hukassa, että hieman liian pieni. Kattila on ollut ostolistalla jo ainakin kuukauden, joten lieneekö yllätys, että sen hommattuani en enää löytänyt paitoja mistään...muistin laittaneeni ne muovipussiin värin kera, mutta pussin olinpaikka oli hämärä. Yrityksistä huolimatta en pussia löytänyt, joten annoin asian olla. Pari päivää myöhemmin tulin yläkertaan ja ihmettelin portaiden yläpäässä olevaa pussia; mitähän tässäkin on? No niinpä, ne paidat. Laitoin pussin kattilaan ja jätin keittiöön odottamaan sopivaa hetkeä.

Tänään oli lämmityspäivä, joten ajattelin hyödyntää puuhellaa värikylvyn lämmittämisessä. Puolen litran vesimäärän kiehuttaminen kävi alta minuutissa, mutta se iso kattila ei kiehunut millään...vaihdoin sähköhellaan, joka jaksoi lämmittää veden lähes kiehuvaksi. Toivotaan siis että se riittää :/

Meni jokin putkeenkin näiden kanssa. Käsipyykissäkin aina ärsyttää ne kymmenet huuhtelukerrat, joten päätin hoitaa paitojen huuhtomisen samalla, kun kävin suihkussa. Suurimmat värit lähtivät mukavasti vähällä vaivalla (ja vedellä), suihkun jälkeen huuhdoin ne vielä lavuaarissa pariin kertaan. Toinen oivallus tuli sitten kuivumisen suhteen, eipä ole aiemmin tullut mieleen, että pesukoneesta voi käyttää pelkkää linkoustakin, ei tarvitse alusta asti ohjelmaa kierrättää. Joskus sitä vaan on niin viksu että :)