EDIT...Kiitos Päivänsäde, vinkistä! Tuli oikein siisti takasauma ja päätin nyt toistaiseksi jättää tuon helman repsottamaan, saa olla arkivaatteena =) Kävin sen kanssa kaupassa ja vaikka missä, kunnes huomasin, etten ollut tuosta edestä ommellut ihan kokonaan, tuossa vetoketjun alapuolella oli sormen mentävä reikä saumassa..hyvin tuuletettu malli siis :) Olen väkertänyt pienen lapsen essumekkoa jo ainakin viikon, etenee melko mukavasti. Jos tänään vain saan sen valmiiksi, laitan kuvaa!

Viime päivien lämpötilan vuoksi aloin mietiskellä, että onhan mulla jossain kesävaatteitakin..niitä etsiessä löytyi kunnioitettava keko farkkuja, jotka ovat joko liian pieniä, hassun mallisia tai niissä on reikä heti pakaran alla/polvessa/haaroissa. Niin, ja sitten oli ne yhdet housut joiden toisen lahkeen takaosa oli täynnä pieniä reikiä. Ei muuten kannata jättää farkkuja ton meidän Ellin saataville..

Näistä Ellinsyömistä ajattelin capreja väkertää, mutta se jäi vielä suunnitteluvaiheelle. Ajatuksena oli tehdä töihin sopivat, siistit caprit, mutta ei niitä reikiä oikein saa piiloon..siispä ne jäivät vielä odottelemaan, kyllä niitä kotona voisi käyttää reikäisinäkin.

Sitten siellä oli yhdet monitaskufarkut, jotka olivat pitkään suosikkini. Sellaiset henkkamaukan farkut, jotka ihmeellisesti olivat vieläkin sopivat (no, ehkä vähän tiukat :)), mutta polvet olivat saumasta saumaan halki. Niistä sitten päätin tehdä hameen, joka jopa onnistui:

643128.jpg

643125.jpg

643131.jpg

Taakse yritin tehdä siistin sauman, mutta se löpsöttää vieläkin. Täytyy tänään tai huomenna käydä hakemassa ompelun grand masterilta, eli Äipältä, neuvoa. Vintin kätköistä löytyi myös Miehen vanhat housut, jotka olivat melko sopivat mulle, kaipaavat vain lyhennystä ja ihan vähän kavennusta. Siinäkin saa Äiti auttaa :)

En oikein tiedä, mitä tuolle helmalle pitäisi tehdä, siksi se on siistimätön. En välttämättä halua siistiä taitosta siihen, mutta ei se nytkään niin kovin kaunis ole..

Ai niin, ne kesävaatteet..yhdet maalintahrimat caprit ja kolmet liian pienet sortsit..taidan jatkaa näiden uusiofarkkujen parissa :/